Importanta vacuumarii la montajul aparatului de aer conditionat

Importanta vacuumarii la montajul aparatului de aer conditionat

Umezeala depusa pe conductele si traseele prin care circula agentului frigorific poate contamina circuitul, ducand inevitabil la o incetinire in functionarea aparatului de aer conditionat si la o scadere a randamentului. Ori de cate ori, un aparat de aer conditionat este montat sau reinstalat ca urmare a unei reparatii, traseele prin care circula agentul frigorific trebuie sa fie vacuumate intrucat agentul frigorific existent in aparat se combina cu umezeala de pe linii, iar la momentul pornirii unitatii, umezeala incepe sa inghete, colmatand liniile. In acest caz, aparatul de aer conditionat functioneaza in ritm fortat pentru a raci aerul din locuinte. Prin eliminarea umezelii – printr-un proces de vacuumare – se restabileste functionarea aparatului de aer conditionat la parametrii normali. Tot datorita prezentei particulelor de apa in instalatia de aer conditionat, se pot produce dopuri de gheata care migreaza si care duc, intr-un final, la blocarea ventilului de laminare al echipamentului. In acest caz, este necesara, in mod obligatoriu, o decontaminare cu azot uscat prin purjari repetate.

Totodata, tot prin vacuumare se reduce numarul de componente necondensabile care se gasesc pe traseele instalatiei. Existenta particulelor necondensabile in circuit duce la o presiune mai mare de condensare a agentului frigorific, si automat, la un consum mai ridicat de energie electrica. Intr-un final, elementele necondensabile care vin in contact cu agentul frigorific sunt cocsificate in circuit. Prin vacuumare se reduce cantitatea de gaze necondensabile, fiind necesar ca prezenta acestor tipuri de elemente sa fie de maxim 1% pentru o functionare optima a aparatului de aer conditionat.

Operatiunea de vidare este realizata cu ajutorul pompei de vid care se conecteaza la unitatea exterioara a echipamentului de aer conditionat. O operatiune de vidare completa poate dura intre 15 minute si 3-4 ore, in functie de marimea instalatiei frigorifice vidate si puterea de vacuumare a pompei utilizate, exprimata in litri/minut. O pompa de vid poate fi utilizata pentru orice tip de agent frigorific, intrucat functioneaza pe baza de ulei poliesteric. Pentru o vacuumare eficienta, este recomandat ca uleiul poliesteric al pompei de vid sa fie inlocuit dupa fiecare utilizare.

Operatiunea de vidare a instalatiei de aer conditionat este realizata, mai ales, de personal specializat, in momentul instalarii sau reinstalarii aparatului de aer conditionat. Cu toate acestea, vidarea poate fi realizata si de catre beneficiar, avand in vedere ca pompa de vid si echipamentul aferent pot fi inchiriate.

Simtiti miros de mucegai? Aerul conditionat nu mai functioneaza ca la inceput? Simtiti ca nu mai raceste aerul la fel de repede sau pur si simplu, e ceva in neregula?,

Este timpul sa apelati la o echipa de specialisti pentru service aer conditionat! Trebuie sa stiti ca este bine ca minim o data pe an aparatul sa fie revizuit! Aerul conditionat poate crea probleme grave de sanatate daca aparatul nu mai functioneaza corespunzator.

Un aparat de aer conditionat care nu are parte de service aer conditionat anual, poate contine microorganisme de genul sporilor de ciuperci, acarienilor si a bacteriilor.

  • • Revizia facuta in fiecare sezon lungeste viata aparatului cu cativa ani. Astfel, aparatul este intretinut si nu veti avea surprize neplacute sa se strice cand aveti mai multa nevoie de acesta.
  • • Revizia si mentenanta aerului conditionat trebuie facuta de experti in domeniu. Aceasta se face personalizat in functie de cativa factori importanti precum model, BTU si amplasare.
  • • Revizia va ajuta sa faceti economii. Chiar daca revizia se plateste firmei de specialisti, costurile reviziei sunt mult mai mici decat daca ar trebui sa inlocuiesti aparatul ca s-a stricat.

In timpul reviziei, specialistul va verifica atat unitatea interioara cat si cea exterioara. La unitatea interiora se verifica starea de curatenie a filtrelor si a prefiltrelor, starea evaporatorului si starea generala. La unitatea exterioara se verifica puterea absorbita, valoarea tensiunii de alimentare, sigurantele de protectie, contactoarele compresorului, verificarea presiunilor si temperaturilor de functionare, subracirea si supraincalzirea, curatenia aripioarelor condensatorului, a tavitei de recuperare a condensatului si a palelor ventilatorului.

Contactati-ne in cel mai scurt timp si va veti putea convinge de promptitudinea si profesionalismul echipei noastre.

Tehnic Pro Sistem va ofera urmatoarele servicii:

  1. Interventii si remedieri ale sistemelor de climatizare in max 24h;
  2. Evitarea chletuielilor suplimetare cu reparatiile aparatelor de aer conditionat;
  3. Asistenta tehnica imediata in caz de nevoie;
  4. Verificari periodice ale bunei functionari a aparatelor de aer conditionat;
  5. Constatarea din timp a defectiunilor si remediarea acestora.
  6. Identificarea si remedierea defectiunilor;
  7. Curatarea unitatii exterioare si a filtrelor la interior;
  8. Curatarea evaporatorului, condensatorului si tavii de condens;
  9. Verificarea legaturilor electrice;